Élelmiszer-biztonsági és –minőségi mérnöki mesterképzés (MSc)

A képzés célja olyan élelmiszer-biztonsági és -minőségi mérnökök képzése, akik mikrobiológiai, molekuláris biológiai, toxikológiai, analitikai ismereteik birtokában hatékonyan tudják felügyelni és ellenőrizni a biztonságos és kiváló minőségű, az emberi táplálkozásra minden tekintetben alkalmas élelmiszer-előállítás folyamatát és forgalmazását. A mesterszakon elsajátított ismeretek alapján a végzettek alkalmasak tanulmányaik doktori (PhD) képzés keretében történő folytatására.

 

A mesterképzési szakon szerezhető ismeretek:

  • műszeres analitikai ismeretek,
  • élelmiszer-toxikológiai ismeretek,
  • mikrobiológiai, higiéniai és epidemiológiai ismeretek,
  • táplálkozástudományi ismeretek,
  • minőségügyi ismeretek,
  • élelmiszer-biztonsági kockázatelemzés,
  • élelmiszeripari alapanyagok és feldolgozás-technológiák minőségi és biztonsági vonatkozásai,Hallgatók a gyakorlaton
  • élelmiszer-logisztika és forgalmazás minőségi és biztonsági vonatkozásai,
  • biotechnológia biztonsági, etikai és szabályozási kérdései,
  • élelmiszer-gazdaságtani ismeretek,
  • élelmiszer-minőségügy és -biztonság államigazgatási és jogi szabályozási vonatkozásai.

 

A mesterképzési szakon végzettek alkalmasak:

  • az élelmiszer-biztonság és -minőség szakterületén az ismeretanyag alkalmazására és a megszerzett tudás birtokában a szakterület speciális feladatainak biztonságos megoldására;
  • az élelmiszer-mikrobiológia és -higiénia, a műszeres analitika, az élelmiszer-toxikológia és a táplálkozás-élettan területeken megszerzett tudásuk alkalmazására;
  • az élelmiszer-minőségi és -biztonsági rendszerek működtetésére;megfelelő minőségű növényi és állati eredetű élelmiszer-ipari alapanyagok és termékek biztonságos előállítására;
  • az élelmiszer-biztonságot veszélyeztető fizikai, kémiai és biológiai tényezők gyors felismerésére és azok menedzselésére;
  • az élelmiszer-biztonság területén vezetői munkakörök betöltésére, szakértői és szaktanácsadási feladatok ellátására hazai és nemzetközi szervezetekben, vállalati, kutatóintézeti és szakigazgatási szinten.

MSc képzés mintatanterve

Levelezős konzultációs hétvége 2017. november 24. - 2017. november 25.
Beszélgess Velem előadássorozat 3. előadás 2017. november 28. 17:00 - 18:00