SZE-MÉKerek II. helyezés az Ecotrophelia Magyarország Élelmiszer innovációs versenyen

2018. június 11.

Magyarországon 2013 óta rendezik meg az egyetemi és főiskolai hallgatók számára meghirdetett Ecotrophelia élelmiszer-innovációs versenyt. A vetélkedés fő célja, hogy a csapatok innovatív élelmiszereket állítsanak elő, és kifejlesztésük során olyan ökológiai szempontokat is figyelembe vegyenek, mint a fenntarthatóság, az élelmiszerpazarlás redukálása és a rövid ellátási láncok használata. Ezen kívül a termékeknek kereskedelmi potenciállal is bírniuk kell.

A verseny 2018. évi nemzeti fordulójára június 11. napján, Budapesten került sor, ahol a Széchényi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karának hallgatói csapat a MÉKerek: Posgay Miklós, Tóth Alexandra, Olléová Réka, Cserpán Martin, Helyes Natália, Németh Julianna II. helyezést értek el az általuk kifejlesztett

 cukorka képe

 

márkanevű kávéhelyettesítő, alacsony glikémiás indexű, magas antioxidáns tartalmú, ehető fogyasztói csomagolású, kézműves, kemény cukorka típusú termékkel. A hallgatói csapat munkáját Hanczné Dr. Lakatos Erika általános dékánhelyettes és egyben az Élelmiszertudományi Tanszék tanszékvezetője teljes támogatás mellett Kiss Kármen intézeti mérnökön kívül még számos oktató is segítette.

57. IALB Nemzetközi Konferencia 2018. június 17. 00:00 - 2018. június 21. 23:00
Nyári záróvizsga időszak 2018. június 20. 00:00 - 2018. június 29. 01:00
DFK könyvbemutató 2018. június 21. 09:30 - 12:00
Diplomaátadó ünnepély-MUK 2018. június 23. 14:00 - 16:00
Szenátusi ülés 2018. június 25. 14:00 - 16:00