Üdvözöljük az Élelmiszertudományi Tanszék honlapján!


  A 198 éves Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, ill. jogelődjei mindig szívügyüknek tekintették az élelmiszer-ipari alapanyagok előállításának és feldolgozásának integrált oktatását és kutatását. Ezt a hagyományt mélyítette el a 1994-ben a Karon megalakult Élelmiszertudományi Intézet, jelenleg Élelmiszertudományi Tanszék.


   Az Élelmiszermérnöki alapképzés (BSc), az Élelmiszer-biztonsági és -minőségi mérnöki mesterképzés (MSc) és a Tejipari szakmérnök szakok szakmai irányítását a Tanszék látja el. Ezen kívül oktatóink részt vesznek a Kar valamennyi BSc és három MSc szakának oktatási tevékenységében, valamint a növényvédelmi és a szaktanácsadói szakmérnök- képzésben. A Wittmann Antal Növény-, Állat- és Élelmiszer- tudományi Multidiszciplináris Doktori Iskola Pulay Gábor Élelmiszertudományi Doktori Programja a Tanszék irányításával működik.

 

Élelmiszertudományi Intézet

A kutatási és oktatási feladatok kiszolgálására egy műszeres analitikai laboratórium és egy mikrobiológiai laboratórium áll rendelkezésre, melyek biztosítják a gyakorlati órák, szakdolgozatok és diplomadolgozatok vizsgálati hátterét a hallgatók számára.

Széchenyi Egyetemi Napok 2018. április 18. - 2018. április 21.
Levelező oktatás kontaktóráinak időpontja 2018. április 20. 00:00 - 2018. április 21. 01:00
Színekbe szőtt álmok - Kiállítás megnyitó 2018. április 20. 17:00 - 18:00
Finanszírozási forma módosítására jelenkezés 2018. április 23. 06:00 - 23:55