Tejipari szakmérnök
Széchenyi István Egyetem
Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar
Mosonmagyaróvár
MEGHIRDETETT SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSEK
Munkarend |
Fin. forma |
Szakirányú továbbképzés neve |
Önköltség (félév) |
Képzési idő (félév) |
Irányszám |
képzés helye |
Képzési terület |
L |
K |
Tejipari szakmérnök |
320.000 Ft |
3 |
10 < 30 |
Mosonmagyaróvár |
Agrár |
Megnevezés (engedélyszám): tejipari szakmérnök szakirányú továbbképzési szak (FNYF/1161-4/2017)
Az oklevélben szereplő szakképzettség megnevezése:
- tejipari szakmérnök (BSc, ill. főiskolai szintű oklevéllel rendelkezőknek);
- okleveles tejipari szakmérnök (MSc, ill. egyetemi szintű oklevéllel rendelkezőknek)
A felvétel feltételei:
Agrár, vagy műszaki képzési területen legalább alapképzésben szerzett mérnöki oklevél (vagy az ezeknek megfelelő, a korábbi képzési rendszer szerinti legalább főiskolai szintű oklevél). Azok a jelentkezők, akik korábbi felsőoktatási tanulmányaik során Állattenyésztéstan, Takarmányozástan és Mikrobiológia c. tárgyakat nem tanultak, ezekből a diszciplínákból különbözeti vizsgát kell tenniük.
Képzési idő: 3 félév (270 kontaktóra)
Megszerezhető kreditek: 90 kredit
Képzési cél: Olyan, egységes szakmai szemléletű szakemberek képzése, akik elkötelezettek szakmájuk iránt a tejgazdaság (tejtermelés, tejfeldolgozás, értékesítés) területén, és rendelkeznek a megfelelő ismeretekkel.
Megszerezhető ismeretek, kompetenciák: Tejtermelési ismertek; tejgazdasági fizika és kémia; tejgazdasági mikrobiológia és higiénia; tejipari műveletek és technológiák; tejipari gyártmánytan és marketing; tejipari gazdaságtan; a tejgazdaság aktuális kérdése.
A szakirányú továbbképzésről kikerülők képessé válnak a tejgazdaság területéhez kapcsolódó tevékenységek mind önálló végzésére, mind tervezésére, szervezésére, irányítására, továbbá képesek lesznek a fejlesztési feladatok átfogó szemléletű elvégzésére, konstruktív kutató, oktató és igazgatási feladatok ellátására is.
A szakképzettség szempontjából meghatározó ismeretkörök és a főbb ismeretkörökhöz rendelt kreditérték:
Alapozó szaktárgyak: 20 kredit
(tejgazdasági fizika és kémia, tejgazdasági mikrobiológia és higiénia, tejtermelési ismeretek)
Alkalmazott szaktárgyak: 40 kredit
(tejipari műveletek és technológiák, tejipari gyártmánytan és marketing, tejipari gazdaságtan, a tejgazdaság aktuális kérdései)
Szakmai (tejgazdasági) gyakorlat: 20 kredit
A diplomadolgozat kreditértéke: 10 kredit
A záróvizsgára bocsátás feltétele:
- A tantervben, a tantárgyi programokban előírt követelmények teljesítése (Abszolutórium).
- A diplomadolgozat előzőekben meghatározott követelmények szerinti elkészítése és benyújtása.
A diploma feltétele: A záróvizsga teljesítése, ennek keretében a diplomadolgozat megvédése.
Csatolandó dokumentumok: Oklevélmásolat és szakmai gyakorlati igazolás.
Egyéb információk: A képzés megfelelő számú jelentkező esetén indul.
Jelentkezni elektronikus formában lehet: ITT. Csatolandó dokumentumok: oklevélmásolat, regisztrációs díj befizetésének bizonylata, önéletrajz, melyben pár sorban kifejti, hogy miért szeretne jelentkezni a képzésre.