Végzett PhD hallgatóink

  • Varga László (2000): Effect of a cyanobacterial biomass enriched with trace elements on thermophilic dairy starter cultures (Témavezető: Prof. Dr. Szigeti Jenő)
  • Farkas László (2001): Félszárazáruk mikrobiológiai stabilitásának és érzékszervi tulajdonságainak összahasonlító vizsgálata adalékanyagokkal és starterkultúrák felhasználásával (Témavezető: Prof. Dr. Szigeti Jenő)
  • Turcsán Zsolt (2001): Lúdfajták, hízlalási technológiák és kábítási módok hatása a hízott liba, különös tekintettel a libamáj minőségére (Témavezető: Prof. Dr. Szigeti Jenő)
  • Szalai Margit (2004): Hőkezelt, szeletelt húskészítmények eltarthatóságának növelése védőgázos csomagolással (Témavezető: Prof. Dr. Szigeti Jenő)
  • Ásványi Balázs (2005): Egysejtfehérje-előállítás optimalizálása Kluyveromyces törzsek alkalmazása esetén (Témavezető: Prof. Dr. Szigeti Jenő)
  • Turcsán Judit (2005): Minőségbiztosítás a hízott libamáj előállításában, különös tekintettel az élelmiszeripari feldolgozás folyamatára (Témavezető: Prof. Dr. Szigeti Jenő)
  • Reisinger Katalin (2007): A szárnyasok (shaver 579 tojóhibrid, japán fürj) szervezetében kimutatható néhány szermaradvány termékminőségre gyakorolt hatásának vizsgálata (Témavezető: Prof. Dr. Szigeti Jenő)
  • Ásványi-Molnár Noémi (2009): Funkcionális hatású tejtermék előálítása Spirulina (Arthrospira platensis) felhasználásával (Témavezető: Prof. Dr. Varga László)
  • Sipos-Kozma Zsófia (2010): Kacsamáj készítmények hőkezelésének optimalizálása (Témavezetők: Prof. Dr. Szigeti Jenő és Dr. Ásványi Balázs)
  • Tóth Ágnes (2011): Rádiófrekvencián alapuló egyedazonosítási módszer alkalmazhatóságának vizsgálata különböző baromfifajokban
  • Bártfai Liza (2014): Az E-vitamin hatása a terhesség kimenetelére
  • Jancsó András (2015): A termelői nyers tehéntej közvetlen értékesítésének gyakorlata és a minőség értékelése
  • Szücs Petra (2015): Élelmiszerek mikrobiológiai stabilitásának növelése kíméletes hőkezeléssel (Sous-vide technológia)
  • Vajda Katalin (2015): A sous-vide cook&chill élelmiszertartósítási rendszer mikrobiológiai minőségének javítása
  • Süle Judit (2016): Tejsavbaktériumok és bifidobaktériumok élősejt-számának szelektív meghatározására szolgáló módszerek összehasonlító értékelése és alkalmazása savanyú tejtermékek mikrobiológiai minőségének ellenőrzésére
  • Fábri Zsófia Nóra (2018): Különböző endogén és exogén tényezők hatása a nyers tevetej (Camelus dromedarius) főbb beltartalmi összetevőire

Kapcsolat

Széchenyi István Egyetem
Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar 
Élelmiszertudományi Tanszék

9200 Mosonmagyaróvár, Lucsony utca 15-17.
Telefonszám: +36-96-566-653
E-mail: boros.maria@sze.hu



térkép

Események

Meghívó dr. Frank Máté műhelyvitájára 2025. Január 17. 13:00 - 14:00