Takarmány- és Élelmiszeranalitikai laboratórium

analitika1.webp A tanszéken működő élelmiszeranalitikai laboratórium mezőgazdasági és élelmiszeripari minták analízisét végzi, kis- és nagyműszeres vizsgálatok keretein belül. Profilja az egyszerű gravimetriás és titrimetriás eljárásoktól kezdve a spektrofotometriás méréseken át egészen a nagyműszeres vizsgálatokig (gázkromatográfia – GC, folyadékkromatográfia – HPLC) terjed. Főbb vizsgálati területei közé tartozik a szárazanyag- és hamutartalom, a nyersfehérje-, a zsírtartalom és zsírsavösszetétel meghatározása, a pH mérése, az összes polifenol- és összes antioxidáns-tartalom meghatározása, a szerves sav- és cukorösszetétel vizsgálata, valamint különböző szárítási módok – liofilizálás, aszalás, szárítószekrényes szárítás – élelmiszerek beltartalmi értékeire gyakorolt hatásvizsgálata.

A folyamatos infrastruktúra-fejlesztés lehetőséget biztosít arra, hogy a kutatási projektek mellett a hallgatók is aktívan bekapcsolódjanak a laboratórium tudományos munkájába, ezáltal még több gyakorlati tapasztalatot szerezve a különböző analitikai méréstechnikai módszerek alkalmazásában.



Kapcsolat

Széchenyi István Egyetem
Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar 
Élelmiszertudományi Tanszék

9200 Mosonmagyaróvár, Lucsony utca 15-17.
Telefonszám: +36-96-566-653
E-mail: boros.maria@sze.hu



térkép

Események

Nincs megjelenítendő esemény!