Új tejipari képzés Mosonmagyaróváron

Tájékoztató a szakirányú továbbképzésekről  A Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Kara (Mosonmagyaróvár), a Kar 30 éves te...

Új tejipari képzés Mosonmagyaróváron

Élelmiszer-biztonsági és –minőségi mérnöki mesterképzés (MSc)

A képzés célja olyan élelmiszer-biztonsági és -minőségi mérnökök képzése, akik mikrobiológiai, molekuláris biológiai, toxikológiai, analitikai ismeret...

Élelmiszer-biztonsági és –minőségi mérnöki mesterképzés (MSc)

Élelmiszermérnöki alapképzés (BSc)

A képzés célja olyan élelmiszermérnökök képzése, akik általános ismeretekkel rendelkeznek a biológia, a kémia, a fizika és műszaki alaptudományokban, ...

Élelmiszermérnöki alapképzés (BSc)

Üdvözöljük az Élelmiszertudományi Tanszék honlapján!


  A 198 éves Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, ill. jogelődjei mindig szívügyüknek tekintették az élelmiszer-ipari alapanyagok előállításának és feldolgozásának integrált oktatását és kutatását. Ezt a hagyományt mélyítette el a 1994-ben a Karon megalakult Élelmiszertudományi Intézet, jelenleg Élelmiszertudományi Tanszék.


   Az Élelmiszermérnöki alapképzés (BSc), az Élelmiszer-biztonsági és -minőségi mérnöki mesterképzés (MSc) és a Tejipari szakmérnök szakok szakmai irányítását a Tanszék látja el. Ezen kívül oktatóink részt vesznek a Kar valamennyi BSc és három MSc szakának oktatási tevékenységében, valamint a növényvédelmi és a szaktanácsadói szakmérnök- képzésben. A Wittmann Antal Növény-, Állat- és Élelmiszer- tudományi Multidiszciplináris Doktori Iskola Pulay Gábor Élelmiszertudományi Doktori Programja a Tanszék irányításával működik.

 

Élelmiszertudományi Intézet

A kutatási és oktatási feladatok kiszolgálására egy műszeres analitikai laboratórium és egy mikrobiológiai laboratórium áll rendelkezésre, melyek biztosítják a gyakorlati órák, szakdolgozatok és diplomadolgozatok vizsgálati hátterét a hallgatók számára.