Megnyitott az egyetemi sajtbolt!
Üdvözöljük az Óvári sajtüzem mintaboltjában!
Ismerje meg sajtjainkat
Óvári Sajt natúr és füstölt változatAz óvári sajtot 1903 körül a Mosonmegyei Tejszövetkezet és Ujhelyi Imre, aki a Tejszövetkezet Tejkísérleti Állomásának vezetője volt, kísérletezték ki. A német tilsiti sajt mintájára készült. Eleinte 3 kg-os, négyszögletes változata terjedt el, később az 5 kg-os és 1 kg-os, korong alakra tértek át. Kérge nincs, felülete halványsárga színű száraz, esetleg enyhén zsíros. Állaga félkemény, hajlíthatóan rugalmas, nem morzsálódó, a szájban elomló. Illata, zamata kellemes, enyhén aromás, savanykás, jellegzetesen telt, érettebben erőteljesebb. Kellemesen sós. A sajt belseje egyformán világos, szalmasárga/fehér színű. Jól vágható, tésztája sűrűn lyukas, felvágva arányosan eloszlik a szabálytalan, kis- és közepes méretű röglyukak figyelhetőek meg a sajtban. Zsírtartalma, így kalóriatartalma is alacsonyabb, ezért kímélő étrend alkalmazása esetén is fogyasztható. Magas fehérjetartalma miatt nagyon tápláló. Minőséget megőrzi +2°C és +10°C között tárolva a gyártástól számított 40 napig. |
||
Parenyica csiga füstöltFüstölt, hevített gyúrt sajt, amit a készítés során kézzel nyújtanak (gyúrnak), majd tekernek fel csiga alakúra. Natúr változatában is kapható, de általában füstölik. Ettől enyhén barnás színt kap és jellegzetes, telt aromát. Magában, vagy vörösborhoz csemegézve ideális karakteres, mégis lágy íze miatt használhatjuk tésztaételekhez, zöldségekhez, sós süteményekhez is, ha egy kis pluszt szeretnénk a fogásokba csempészni a megszokott trappista-íz helyett. Minőséget megőrzi +2°C és +10°C között tárolva a gyártástól számított 40 napig. |
||
Parenyica snackHevített, gyúrt, füstölt parenyica falatkák. Tökéletesen hozza a parenyica sajt állagát, ízét, egyfalatos formában. Kitűnő snack. 10 dkg kiszerelésben kapható, vákuum csomagolva. Minőséget megőrzi +2°C és +10°C között tárolva a gyártástól számított 40 napig. |
||
Parenyica korongHevített, gyúrt, rostos, szálas szerkezetű, zamatos, telt kellemesen sós, szájban könnyen elomló sajt. Illata és íze sonkára emlékeztető az enyhe füstölés miatt. Hordóban érlelt vagy fás jegyekkel járó borok mellé kiváló választás. Minőséget megőrzi +2°C és +10°C között tárolva a gyártástól számított 40 napig. |
||
Krémsajtos Parenyica tekercs és Fűszerolajos Parenyica tekercsA hagyományosan készített parenyicák közül a vevőink s a mi kedvencünk is a tekercs, melyet négyzet vagy téglalap alakúra nyújtva, magyaros krémsajtot, vagy különböző fűszereket használva megtöltünk, majd feltekerjük, így lesz tekercs formájú. Pár nap pihenés után, lassan készre füstöljük. Baráti összejövetelek, vendégvárók kedvelt kiegészítő étele. Krémsajtos parenyica tekercs minőséget megőrzi +2°C és +10°C között tárolva a gyártástól számított 20 napig. A Fűszerolajos tekercs változata minőséget megőrzi +2°C és +10°C között tárolva a gyártástól számított 30 napig. |
||
Friss Gomolya (natúr, füstölt, fokhagymás, köményes, chilis, szárított hagymás)Friss sajt, állaga könnyen vágható, a szendvicsek, saláták kedvelt alapanyaga. Szinte bármilyen fűszerrel vagy magokkal ízesíthető, éppen ezért a friss sajtokat sokféle képpen fogyaszthatjuk, felhasználhatjuk vagy egyszerűen olívaolajjal, friss kenyérrel tálalhatjuk. Száraz, félszáraz fehérborokat vagy rosét kínálhatunk mellé, de tökéletesen illeszkedik különféle fogásokhoz, akár kövön grillezve is finom étel készülhet belőle. Natúr, köményes, szárított hagymás, chilis gomolya minőséget megőrzi +2°C és +10°C között tárolva a gyártástól számított 10 napig. Fokhagymás, füstölt gomolya minőséget megőrzi +2°C és +10°C között tárolva a gyártástól számított 15 napig. |
||
|
||
Vegyes sajt tál kb.20 dkg/ főIgyekszünk a legváltozatosabban összeállítani a vegyes sajttálunkat, hogy mindenki megtalálja a számára kedvelt sajtot. Egy családi vacsorához, ünnepekre, vagy csak egy hétvégi kiruccanáshoz ideális választás lehet. |