Élelmiszer- és Vízvizsgáló Laboratórium

A kutatási és oktatási feladatok kiszolgálására egy műszeres analitikai laboratórium és egy mikrobiológiai laboratórium áll rendelkezésünkre, melyek biztosítják a gyakorlati órák, szakdolgozatok és diplomadolgozatok vizsgálati hátterét a hallgatók számára.

Laboratóriumainkban élelmiszer- és vízminták fiziko-kémiai, kémiai ill. mikrobiológiai vizsgálatait végezzük.

Főbb tevékenységeink:

  • Élelmiszerek és takarmányok, valamint élelmiszer termékekkel kapcsolatba kerülő felületek fertőtlenítésének hatékonyságát ellenőrző higiénés minták mikrobiológiai laboratóriumi vizsgálata és mintavétele,
  • Hús és húskészítmények mikrobiológiai laboratóriumi vizsgálata,
  • Ivóvíz, palackozott víz, (természetes ásványvíz, forrásvíz, ásványi anyaggal dúsított ivóvíz), az ivóvíz ellátásban használt nyers- és kezelt víz mikrobiológiai laboratóriumi vizsgálata,
  • Környezeti minták (felületek, vizek) mintavétele,
  • Hús és hústermékek, tej és tejtermékek, hal és haltermékek, egyéb élelmiszer termékek minta-előkészítése.
Széchenyi Egyetemi Napok 2018. április 18. - 2018. április 21.
Levelező oktatás kontaktóráinak időpontja 2018. április 20. 00:00 - 2018. április 21. 01:00
Színekbe szőtt álmok - Kiállítás megnyitó 2018. április 20. 17:00 - 18:00
Finanszírozási forma módosítására jelenkezés 2018. április 23. 06:00 - 23:55