Élelmiszer- és Vízvizsgáló Laboratórium

A kutatási és oktatási feladatok kiszolgálására egy műszeres analitikai laboratórium és egy mikrobiológiai laboratórium áll rendelkezésünkre, melyek biztosítják a gyakorlati órák, szakdolgozatok és diplomadolgozatok vizsgálati hátterét a hallgatók számára.

Laboratóriumainkban élelmiszer- és vízminták fiziko-kémiai, kémiai ill. mikrobiológiai vizsgálatait végezzük.

Főbb tevékenységeink:

  • Élelmiszerek és takarmányok, valamint élelmiszer termékekkel kapcsolatba kerülő felületek fertőtlenítésének hatékonyságát ellenőrző higiénés minták mikrobiológiai laboratóriumi vizsgálata és mintavétele,
  • Hús és húskészítmények mikrobiológiai laboratóriumi vizsgálata,
  • Ivóvíz, palackozott víz, (természetes ásványvíz, forrásvíz, ásványi anyaggal dúsított ivóvíz), az ivóvíz ellátásban használt nyers- és kezelt víz mikrobiológiai laboratóriumi vizsgálata,
  • Környezeti minták (felületek, vizek) mintavétele,
  • Hús és hústermékek, tej és tejtermékek, hal és haltermékek, egyéb élelmiszer termékek minta-előkészítése.
57. IALB Nemzetközi Konferencia 2018. június 17. 00:00 - 2018. június 21. 23:00
Nyári záróvizsga időszak 2018. június 20. 00:00 - 2018. június 29. 01:00
DFK könyvbemutató 2018. június 21. 09:30 - 12:00
Diplomaátadó ünnepély-MUK 2018. június 23. 14:00 - 16:00
Szenátusi ülés 2018. június 25. 14:00 - 16:00