Élelmiszer- és Vízvizsgáló Laboratórium

A kutatási és oktatási feladatok kiszolgálására egy műszeres analitikai laboratórium és egy mikrobiológiai laboratórium áll rendelkezésünkre, melyek biztosítják a gyakorlati órák, szakdolgozatok és diplomadolgozatok vizsgálati hátterét a hallgatók számára.

Laboratóriumainkban élelmiszer- és vízminták fiziko-kémiai, kémiai ill. mikrobiológiai vizsgálatait végezzük.

Főbb tevékenységeink:

  • Élelmiszerek és takarmányok, valamint élelmiszer termékekkel kapcsolatba kerülő felületek fertőtlenítésének hatékonyságát ellenőrző higiénés minták mikrobiológiai laboratóriumi vizsgálata és mintavétele,
  • Hús és húskészítmények mikrobiológiai laboratóriumi vizsgálata,
  • Ivóvíz, palackozott víz, (természetes ásványvíz, forrásvíz, ásványi anyaggal dúsított ivóvíz), az ivóvíz ellátásban használt nyers- és kezelt víz mikrobiológiai laboratóriumi vizsgálata,
  • Környezeti minták (felületek, vizek) mintavétele,
  • Hús és hústermékek, tej és tejtermékek, hal és haltermékek, egyéb élelmiszer termékek minta-előkészítése.

Kapcsolat

Széchenyi István Egyetem
Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar 
Élelmiszertudományi Tanszék

9200 Mosonmagyaróvár, Lucsony utca 15-17.
Telefonszám: +36-96-566-653
E-mail: boros.maria@sze.hu



térkép

Események

dr. Pfeifer-Tóth Tamara nyilvános védése 2024. November 28. 13:00 - 14:00
Törőcsik Dávid PhD disszertációjának védése 2024. December 2. 11:00 - 12:00
Cristina Monsone PhD disszertációjának védése 2024. December 4. 11:00 - 12:00