Élelmiszer- és Vízvizsgáló Laboratórium
A kutatási és oktatási feladatok kiszolgálására egy műszeres analitikai laboratórium és egy mikrobiológiai laboratórium áll rendelkezésünkre, melyek biztosítják a gyakorlati órák, szakdolgozatok és diplomadolgozatok vizsgálati hátterét a hallgatók számára.
Laboratóriumainkban élelmiszer- és vízminták fiziko-kémiai, kémiai ill. mikrobiológiai vizsgálatait végezzük.
Főbb tevékenységeink:
- Élelmiszerek és takarmányok, valamint élelmiszer termékekkel kapcsolatba kerülő felületek fertőtlenítésének hatékonyságát ellenőrző higiénés minták mikrobiológiai laboratóriumi vizsgálata és mintavétele,
- Hús és húskészítmények mikrobiológiai laboratóriumi vizsgálata,
- Ivóvíz, palackozott víz, (természetes ásványvíz, forrásvíz, ásványi anyaggal dúsított ivóvíz), az ivóvíz ellátásban használt nyers- és kezelt víz mikrobiológiai laboratóriumi vizsgálata,
- Környezeti minták (felületek, vizek) mintavétele,
- Hús és hústermékek, tej és tejtermékek, hal és haltermékek, egyéb élelmiszer termékek minta-előkészítése.