ERASMUS+ FOODTR Project - “INCREASING FOOD LITERACY COMPETENCIES OF ADULTS”
A FOODTR projekt célja a célcsoportok (fogyasztók, szülők, háziasszonyok, nyugdíjasok) élelmiszerekkel, élelmiszer feldolgozással kapcsolatos készségeinek és kompetenciáinak fejlesztése innovatív digitális képzési anyagokkal és promóciós tevékenységekkel. A projekt megoldást jelenthet a partnerországokban élő felnőttek problémájára, akik nem rendelkeznek képesítéssel a megváltozott étkezési szokások tekintetében, illetve akik a Covid járvány következtében elvesztették munkájukat. A tapasztalat szerint a lakosság körében csökkenő tendenciát mutatnak az élelmiszerekkel és táplálkozással kapcsolatos ismeretek és készségek, hozzájárulva olyan súlyos közegészségügyi problémákhoz, amelyek magukban foglalják az elhízást és a táplálkozással kapcsolatos egyéb krónikus betegségeket. Továbbá az étellel kapcsolatos készségek, ismeretek korlátozottsága, amelyek lehetővé tennék az egészséges és biztonságos ételek elkészítését, távol tartja az embereket a meglévő munkalehetőségektől (pl. otthoni élelmiszeripari vállalkozás).
A SZE „Élelmiszerbiztonsági és higiéniai” útmutatót készít, valamint "Élelmiszerbiztonsági és higiéniai szemináriumot" szervez Magyarországon az "Élelmiszerbiztonsági és higiéniai útmutató" terjesztése céljából.
Időtartam: 2020.12.31. – 2022.10.30.
Finanszírozó: European Commission
HU projektvezető: Dr. Vér András PhD, tudományos főmunkatárs, ver.andras@sze.hu
További információk: https://foodtr.org/en/
Élelmiszer-biztonsági és -higiéniai útmutató
Élelmiszer-biztonsági és -higiéniai e-learning tananyag
Élelmiszer-biztonsági és -higiéniai brosúra
Projektbemutató videó
Projekthez kapcsolódó további videók