A Széchenyi István Egyetem élelmiszermérnök és Food Engineer hallgatói a projektnapok keretei között ellátogattak a Dupla Pék Kézműves Pékségben Máriakálnokra , ahol nem csak az adott termék gyártástechnológiáját követhették végig, de megismerkedtek a termék előállítás főbb higiéniai szempontjaival, az adott termék gyártásának kritikus szabályozási pontjaival, azok ellenőrzésével.
A Dupla Pék Kézműves Pékségben konkrétan az úgy nevezett vadkovászos kenyér készítésével ismerkedtek a hallgatók. Megtudhatták, mi a különbség a hagyományos élesztős, a nagyüzemi kovászos és a kézműves kenyér gyártástechnológiája között. Kóstolhattak fehér, teljes kiőrlésű, pirított hagymás és lenmagos kenyeret. A kóstolás során a legnagyobb elismerést a kovászos tésztából készült csokicseppes kalács kapta.
Kapcsolat
Széchenyi István Egyetem
Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar
Élelmiszertudományi Tanszék
9200 Mosonmagyaróvár, Lucsony utca 15-17.
Telefonszám: +36-96-566-653
E-mail: boros.maria@sze.hu