A Mezőgazdasági termékek feldolgozása, és az Élelmiszertechnológia 1 tárgyak keretein belül a hallgatók forralt bor, valamint sör bekoncentrálásával nyert szirupokkal ízesített, izomalt alapú, kemény cukorkát készítettek. Az izomalt cukoralkohol révén alacsony glikémiás indexű, ezáltal cukorbetegek is fogyaszthatják, emellett nem veszi el a hozzáadott ízeket túlzott édesséségvel sem. A kézmelegre hűlt masszát a hallgatók tetszőleges formára formázhatták. A formázott cukorkák felülete fényes maradt, így nem volt szükség felületük kezelésére.
Kapcsolat
Széchenyi István Egyetem
Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar
Élelmiszertudományi Tanszék
9200 Mosonmagyaróvár, Lucsony utca 15-17.
Telefonszám: +36-96-566-653
E-mail: boros.maria@sze.hu
Események
Meghívó dr. Szabó Hedvig doktori (PhD) védésére
2025. Január 29. 13:00 - 14:00
Göndöcs Dóra műhelyvita - SZEEDSM Doctoral Program
2025. Január 30. 10:00 - 11:00
INVITATION - PhD dissertation defense and public debate of Ali Ilhan
2025. Január 30. 14:00 - 15:00
PhD dissertation defense and public debate of Ali Ilhan
2025. Január 30. 14:00 - 15:00
Agrofeed UNI Győr - Budafok
2025. Január 31. 19:00 - 20:00