A Mezőgazdasági termékek feldolgozása, és az Élelmiszertechnológia 1 tárgyak keretein belül a hallgatók forralt bor, valamint sör bekoncentrálásával nyert szirupokkal ízesített, izomalt alapú, kemény cukorkát készítettek. Az izomalt cukoralkohol révén alacsony glikémiás indexű, ezáltal cukorbetegek is fogyaszthatják, emellett nem veszi el a hozzáadott ízeket túlzott édesséségvel sem. A kézmelegre hűlt masszát a hallgatók tetszőleges formára formázhatták. A formázott cukorkák felülete fényes maradt, így nem volt szükség felületük kezelésére.
Kapcsolat
Széchenyi István Egyetem
Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar
Élelmiszertudományi Tanszék
9200 Mosonmagyaróvár, Lucsony utca 15-17.
Telefonszám: +36-96-566-653
E-mail: boros.maria@sze.hu
Események
Age of Empires I. - Europe and Its Empires 1814-1914
2024. November 22. 00:00 - 2024. November 24. 23:00
Tarek Setti PhD disszertációjának védése
2024. November 27. 11:00 - 12:00
dr. Pfeifer-Tóth Tamara nyilvános védése
2024. November 28. 13:00 - 14:00
Dr. Ősze Áron disszertációtervezetének munkahelyi vitája
2024. November 28. 15:30 - 16:30
Cristina Monsone PhD disszertációjának védése
2024. December 4. 11:00 - 12:00