A Mezőgazdasági termékek feldolgozása, és az Élelmiszertechnológia 1 tárgyak keretein belül a hallgatók forralt bor, valamint sör bekoncentrálásával nyert szirupokkal ízesített, izomalt alapú, kemény cukorkát készítettek. Az izomalt cukoralkohol révén alacsony glikémiás indexű, ezáltal cukorbetegek is fogyaszthatják, emellett nem veszi el a hozzáadott ízeket túlzott édesséségvel sem. A kézmelegre hűlt masszát a hallgatók tetszőleges formára formázhatták. A formázott cukorkák felülete fényes maradt, így nem volt szükség felületük kezelésére.
Kapcsolat
Széchenyi István Egyetem
Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar
Élelmiszertudományi Tanszék
9200 Mosonmagyaróvár, Lucsony utca 15-17.
Telefonszám: +36-96-566-653
E-mail: boros.maria@sze.hu
Események
Huschek-Juhász Erika PhD disszertációjának védése
2025. Január 7. 13:00 - 14:00
Meghívó dr. Frank Máté műhelyvitájára
2025. Január 17. 13:00 - 14:00
Meghívó dr. Szabó Hedvig doktori (PhD) védésére
2025. Január 29. 13:00 - 14:00