Az Élelmiszertechnológia 1. és a Mezőgazdasági termékek feldolgozása tárgy keretében a hallgatók gyakorlatban is megismerkedhettek a kenyérsütés lépéseivel, miközben saját maguk állították össze, dagasztották, majd sütötték meg a kenyereiket. A gyakorlat során receptvideó és nyomtatott recept alapján is dolgoztak a hallgatók, normál és száraz élesztővel egyaránt, valamint volt aki gépi és volt aki kézi dagasztási technikát alkalmazott, illetve teljesen automata kenyérsütő gépben is készült kenyér. A hallgatóknak lehetőségük nyílt a tészta összeállításához kevésbé szokványos alapanyagokat is, úgymint például himalájai kristálysót, fekete sót, kókuszvirág cukrot, fenyőmagot is felhasználni. A gyakorlat során a hallgatók megtanulhatták, hogy a mindennapi kenyér elkészítéséhez milyen alapanyagokra van feltétlenül szükség és az elkészítés során mire kell odafigyelni. A végtermékek kóstála közben kiderült, hogy miben különbözik a géppel és a kézzel dagasztott, valamint a kenyérsütő automatában készült termék.
Kapcsolat
Széchenyi István Egyetem
Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar
Élelmiszertudományi Tanszék
9200 Mosonmagyaróvár, Lucsony utca 15-17.
Telefonszám: +36-96-566-653
E-mail: boros.maria@sze.hu